Welke financiële dienstverleners heb je nodig

Financiele administratie

Als startende ondernemer heb je nog veel om over na te denken bij wat je nodig hebt in jouw bedrijf. Zo ook heb je dienstverleners nodig die jouw bedrijf ondersteunen in geldzaken en administratie.

Bankieren

Jouw geld moet je plaatsen op een bank en daarom is het belangrijk een bank te kiezen die verstand heeft van zaken en jou de beste plek geven om jouw geld onder te brengen. Zakelijk bankieren kan veel voordeel hebben boven een betaalrekening.

Betere administratie

Doordat je eigen geld en bedrijfsgeld en transacties gescheiden houdt door een zakelijke bankrekening te hebben krijg een veel duidelijkere overzicht. Dit is ook handig voor de belastingdienst die dan niet jouw persoonlijke geldstromen krijgen te zien. Ook kun je boekhouding en salarisadministratie hieraan koppelen.

Meer dan alleen bankieren

Banken bieden meer dan alleen een plek om het geld van jouw onderneming onder te brengen. Doordat banken ook interesse hebben in de toekomst van jouw bedrijf bieden zij hiervoor interessante platformen aan die jou kunnen helpen. Banken organiseren bedrijfsdagen, netwerkborrels, workshops, et cetera. Hier kun je in contact komen met nieuwe kennis en mensen om jezelf als bedrijf te ontwikkelen.

Voordeel nieuwe bedrijven

Als startende ondernemer kun je ook voordeel halen uit zakelijk bankieren. Je krijgt bijvoorbeeld het eerste jaar gratis, ontvangt korting op omliggende dienstverlening voor betaalverkeer zoals iDEAL en je kunt goedkoop verzekeringen afsluiten.

Boekhouden

Als bedrijf ben je verplicht een boekhouding bij te houden. Zowel voor startende ondernemers of grote bedrijven zijn er dienstverleners die dit voor je kunnen doen. Je kunt dit ook zelf doen als je klein bent als bedrijf en hiervoor boekhoudsoftware aanschaffen waar je zelf de boekhouding kunt doen.

Kleine ondernemers hebben veel baat met een klein boekhoudpakket omdat dit snel en overzichtelijk is en je bespaard een hoop geld uit. Let op! Je moet er wel zeker van zijn dat de software goed is en up-to-date met de laatste regelgeving voor boekhouding.

Salarisadministratie

Voor je overige administratie kun je denken aan loonadministratie wanneer je mensen in dienst hebt. Het is belangrijk om de regels en wetgeving te kennen. Vooral om die reden besteden veel bedrijven hun salarisadministratie uit bij een administratiekantoor dat gespecialiseerd in salarisverwerking en de administratie op orde kan brengen. Hiermee bespaar je veel tijd en je voldoet aan de nieuwste regelgeving voor salarisadministratie.