Op zoek naar een lening voor je tweedehands auto

Hoe ga je te werk wanneer je op zoek bent naar een lening voor een tweedehands auto? Krediet Factor vertelt je er graag meer over, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Lening

Je op Speurders aangeschafte Audi is kapot en nu is er een financiële oplossing nodig, met de bus reizen is geen optie. Echter is jullie bank saldo niet hoog genoeg en zal je een bank lening voor de auto moeten afsluiten.

Hoe regel je dat eigenlijk, een autolening afsluiten tegen een goede rente? Voordelig geld lenen bij een plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank klinkt als een optie, maar deze banken vragen hoge rentes voor een autofinanciering. Net als het vinden van een gebruikte auto, kost het zoeken naar de juiste financiering voor de auto ook aandacht. Reclame boodschappen van bekende banken komen ze vaak met lok tarieven. Het begin is vaak zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld de eerste tien maanden een minimale aflossing betalen. Echter let hier goed op na de eerste gunstige periode laat het krediet zijn ware gezicht zien. Vele auto handelaren die een persoonlijke lening offreren voor een nieuwe auto calculeren na de goed uitziende eerste maanden tot wel 15% rente per kalender jaar over de autolening.
Het is dan ook aan te raden om bij een aantal krediet verstrekkende sites een vergelijking op te vragen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Verkopers van financiële producten die eerlijk en open zijn, hebben hier mee geen problemen. Neem alle offertes naast elkaar en vergelijk ze goed, zowel de rente die je moet betalen als de looptijd van het krediet.
Een nieuwe auto aanschaffen met een rente dragende lening neemt toch een aantal gevaren met zich mee. Het zal je maar gebeuren dat je tweedehands Volkswagen EOS tegen zware onkosten aanloopt op driekwart van de persoonlijke lening. Kijk daarom zorgvuldig naar de duur van de krediet periode als de verwachte levensduur van de auto en sluit desnoods een bijkomende verzekering af.

Ties een netwerkbeheerder van achtentwintig uit Hellevoetsluis heeft weinig te wensen over. Een vrolijke echtgenoot, een eigen rijtjeswoning en elk weekend er met vrienden op uit. Toen hij één maanden geleden een jong gebruikte Honda wilde overnemen, heeft hij eerst verschillende kredietoffertes aangevraagd. Onder andere bij de ABN-AMRO bank en de verkoper, en heeft toen met deze offertes in de hand maar eens online rond gesnuffeld voor een autolening met een aantrekkelijke rente stand. Na een paar vergelijkingen was het verschil 126 Euro per maand, berekend over de gehele periode van het autokrediet.

Online financiering

Het speuren naar een gunstige autolening, waar vind je dat eigenlijk?

Voordelig geld lenen bij de plaatselijke SNS of ABN-AMRO bank klinkt vertrouwd, maar deze banken hebben liever je spaargeld. Het is zo, als je echt een opmaat gemaakt doorlopend krediet wil hebben zal je toch een paar rondjes rond de kerk moeten rijden. Reclame boodschappen van krediet verstrekkers komen ze vaak met lok tarieven. Het begin is vaak zeer voordelig, bijvoorbeeld de eerste twee maanden een minimale aflossing betalen. Echter pas op na de start periode nu echt beginnen. De meeste grootbanken zoals RABO bank die een krediet offreren voor een tweedehands auto calculeren na de goed uitziende eerste periode tot wel 15% rente op jaar basis over het krediet.
Het is dan ook zeker niet onverstandig om bij verschillende financiële vergelijk websites een berekening op te vragen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bemiddelaars van kredieten die niet alleen met mooie praatjes komen, hebben hier mee geen bezwaren. Leg de diverse offertes naast elkaar en bekijk ze aandachtig, zowel de rente die je gaat betalen als de lengte van de financiering.
Een tweedehands auto bestellen met een huurkoop constructie neemt toch een aantal gevaren met zich mee. Het zal je maar gebeuren dat je tweedehands BMW 6-serie bij een ongeval betrokken is nog tijdens het doorlopend krediet. Kijk daarom zorgvuldig naar de lengte van het doorlopend krediet als de technische levensduur van de auto en sluit eventueel een extra verzekering af.

Jan een systeemontwerper van achtendertig uit Rijswijk heeft heeft een heerlijk leven. Een sympathieke vrouw, een eigen jaren dertig woning en vrienden op de sportclub. Toen hij drie maanden geleden een één jaar oude Lada wilde kopen, heeft hij eerst verschillende leningoffertes opgevraagd. Onder andere bij de SNS bank en de verkoper van de auto, en heeft daarna met deze offertes bij de hand maar eens online gekeken voor een goedkoper doorlopend krediet. Tot zijn verbazing was het verschil een dikke 102 Euro per maand, berekend over de 36 maanden.

Lotte(30) Eemnes
“Ook ik heb eerst bij de bank geprobeerd te financieren, maar na het zien van hun tarieven toch op internet een lening voor de auto afgesloten.

Jan(51) Vlissingen
Met een lening van de Regiobank hadden we de SsangYong echt niet kunnen rijden.

Benjamin(48)
Het op het web afgesloten persoonlijk krediet voor een auto is een wereld van verschil met de bank.

Lizzy(31) Woensdrecht
Niet online vergelijken voor een krediet voor je auto, is gewoon dom en ben je een dief van je eigen portemonnee