Lening aanvragen

Op korte termijn geld nodig en is dit van tijdelijke aard? Denk dan aan het afsluiten van een lening. Krediet Factor praat je graag bij voor wat betreft de mogelijkheden. 

Wanneer je snel geld nodig hebt, dan kun je ervoor kiezen een lening aan te vragen. Dit neemt vandaag de dag aanzienlijk minder tijd in beslag dan vroeger. In de meeste gevallen kun je nog dezelfde dag beschikken over het geld. Wel dien je er rekening mee te houden dat er een BKR toetsing gedaan kan worden. Ook wordt het de overeenkomst aangemeld bij Stichting Bureau Krediet Registratie vanaf een bedrag van € 250,- en wanneer de periode waarin je leent langer is dan drie maanden.

Financiële overeenkomst

Het afsluiten van een lening is een financiële overeenkomst. Dit brengt mogelijk de nodige administratie met zich mee. Afhankelijk van het soort lening krijg je te maken met allerlei bepalingen. Logisch, want het afsluiten van een lening is een officiële zaak. Samen met de dienstverlener bepaald u wat de rente zal zijn, al valt hier niet veel te kiezen voor de consument zelf. Wel kan een keuze gemaakt worden voor wat betreft de looptijd van de lening.

Advies

Krediet Factor is het startpunt als het gaat om financiële zaken. Op de website kunt u meer informatie vinden over het afsluiten van een lening. Naast het zoeken van informatie via het internet is het raadzaam om ook eens een afspraak te maken met een financieel adviseur. Het is soms moeilijk te beoordelen of de financiële situatie toereikend is om de betreffende lening te dragen. Zeker wanneer je bedenkt dat er vooraf een BKR toetsing uitgevoerd wordt.

Naast een gesprek met een financieel adviseur is het een goed idee om een afspraak te maken met de financieel dienstverlener. Dit is overigens alleen van toepassing wanneer het een lening betreft met een hoger bedrag. Kortlopende leningen die betrekking hebben op een relatief klein bedrag kunnen gemakkelijk online afgesloten worden. Vaak is het wel zo dat er nog een handtekening op papier vereist is.

Controle

Nadat de lening is aangevraagd wordt een controle uitgevoerd. Niet alleen wordt er via een BKR toetsing bekeken welke kredieten en leningen actief zijn of actief zijn geweest in de afgelopen vijf jaar. Er vindt ook een controle plaats of de persoon die de aanvraag doet wel gemachtigd is hiertoe. In de meeste gevallen zal de dienstverlener van je verlangen dat je loonstroken overlegd, om zo aan te kunnen tonen dat je beschikt over een inkomen.

De controle bij het afsluiten van een lening met een laag bedrag zal de kredietverstrekker vaak dezelfde dag nog een terugkoppeling geven. Misschien staat het bedrag dan nog dezelfde dag op de rekening. Je dient er wel rekening mee te houden dat een dergelijke lening vaak wel snel afgelost moet worden, bijvoorbeeld binnen drie tot vier weken. Juist daarom is het uitvoeren van een controle een goed idee. Een persoonlijke lening simulatie kan een gepaste lening gevonden worden.

Langer

Wil je een hoger bedrag lenen, dan dien je er rekening mee te houden dat de looptijd waarin een terugkoppeling wordt gegeven door de kredietverstrekker langer zal zijn. In sommige gevallen is dit enkele werkdagen tot enkele weken. Is een lening afgewezen, dan is het aanvragen van een lening bij dezelfde kredietverstrekker vaak niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om op zoek te gaan naar een andere kredietverstrekker, want niet iedereen hanteert dezelfde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn overigens wel onderhevig aan een goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).