Switchen en meer geld overhouden

Energie hebben we allemaal nodig en ook TV, internet en bellen lijken vandaag de dag onmisbaar om zonder beperkingen te kunnen participeren in de huidige maatschappij. Wat deze twee categorieën verder gemeen hebben? Voor beide betaal je doorgaans veel te veel en op beide kun je op eenvoudige wijze flink besparen door te switchen van aanbieder!

Contracten vergelijken
Als je contracten voor energie en abonnementen voor TV, internet en bellen gaat vergelijken, dan zie je al snel dat het vaak een stuk goedkoper kan. Een besparing van tientallen euro’s per maand valt eenvoudig te realiseren met een andere provider van TV, internet en bellen. Voor energie kun je al snel tot zo’n 450,- euro per jaar besparen als je overstapt naar een andere leverancier! Vergelijkingswebsites bieden perfect uitkomst om goedkopere contracten en abonnementen te vinden, want handmatig aanbieders van energie vergelijken is een lastige klus. Overstappen van energieleverancier en provider is nu zo geregeld.

Minder betalen voor je energie
Hoeveel goedkoper je energie kan, is afhankelijk van je huidige energiecontract. Vooral als je voor langere tijd bij dezelfde leverancier energie afneemt, kun je een flinke slag maken. Energievergelijkingswebsites adviseren ieder jaar te switchen van leverancier, zodat je telkens opnieuw profiteert van de welkomstkortingen voor nieuwe klanten. En natuurlijk ziet de vergelijkingswebsite je graag overstappen vanwege hun verdienmodel, maar zij drijven toch echt de concurrentie op tussen energieleveranciers waardoor jij profiteert van aantrekkelijkere tarieven. En als je slim bent: ieder jaar opnieuw.

Goedkoper internet, TV en bellen
Internet, tv en bellen is doorgaans een kleinere kostenpost dan energie, maar ook hier kun je een leuke besparing maken door over te stappen naar een andere provider. Sluit je bijvoorbeeld een nieuw alles-in-een abonnement af, dan is het goed mogelijk dat je veel meer waar voor je geld krijgt. Het vergelijken werkt min of meer hetzelfde als bij energie: je voert enkel je postcode en huisnummer in en krijgt binnen 15 seconden een compleet overzicht van de goedkoopste providers op jouw adres. Voor een betere keuze kun je nog filteren: wil je een alles-in-1 pakket of gaat je voorkeur uit naar internet en TV? Kies eventueel ook je gewenste internetsnelheid en de hoeveelheid tv-zenders.