Op zoek naar de beste lening

Leningen vergelijken zodat je de beste lening vindt

Ben je op zoek naar de beste lening? Een lening of consumptief krediet kan vaak voor huiseigenaren voordeliger zijn. Het huis kan dan ingezet worden als onderpand voor een WOZ-krediet. Een krediet met dezelfde eigenschappen als de standaard persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar met een belangrijk voordeel: de rente, want banken lopen een minder groot risico. 

Leningen vergelijken is cruciaal voordat je een lening afsluit. Een voordelige lening met de beste voorwaarden is net zo belangrijk als de lening verkrijgen an sich. Je wilt niet in een situatie komen dat je een lening afsluit met een veel te hoge rente waardoor je teveel betaalt elke maand aan kosten voor je lening. Het rente-aanbod dat je van een bank krijgt is vaak afhankelijk van jouw risico-profiel. Dit noemen ze risk-based pricing. Elke bank hanteert een eigen scorecard en daarom is het, naast een goede vergelijking, ook daadwerkelijk belangrijk om meerder offertes aan te vragen bij verschillende banken. Als je in een hoger risicoprofiel valt kan dat procentpunten schelen op de rente.

Om te beginnen bij leningen vergelijken is het dus belangrijk om te kijken of je overwaarde hebt op je huis en of je in aanmerking komt voor een woz-krediet.

Als je hier niet voor in aanmerking komt dan moet je vergelijken op standaard doorlopende krediet en persoonlijke lening.Tegenwoordig kan je op een vergelijkingssite makkelijk rentes en voorwaarden online vergelijken. Een goede onafhankelijke website met een volledig overzicht geeft je een goede startsituatie om de beste rentes en voorwaarden boven water te krijgen.

Met een negatieve bkr score krijg je geen lening. Een bkr-score wil zeggen dat je betaalproblemen hebt gehad in de afgelopen 5 jaar op een lening dat bij het Bureau Krediet Registratie geregistreerd wordt. Los van het BKR is jouw persoonlijk profiel dus bepalend voor de rente die je gaat betalen. Vaak kan het helpen om je partner mee te laten tekenen op de lening. Om een goede score te krijgen is het verder belangrijk om vooral zoveel mogelijk informatie door te geven aan de bank of de bemiddelaar en altijd 100% eerlijk te zijn. Het proces van het verkrijgen van een lening houdt in dat je van alle informatie bewijzen moet sturen zoals loonstrookjes en het versnelt het proces als ook dit correct en snel gebeurt en geen verschil laat zien met het aanvraagformulier.

Een woz-krediet geeft de bank extra zekerheid, jou een lagere rente maar tegelijkertijd zet je wel je huis op het spel. Bij het leningen vergelijken kan je tot de conclusie komen dat een credit card krediet, goederenkrediet of roodstand voor jou een betere optie is ook al is de rente veel hoger.Welke lening je ook afsluit. Geld lenen kost geld! Zorg ervoor dat je altijd aan je maandelijkse verplichtingen kan voldoen, nu maar ook in de toekomst.Er zijn verzekeringen die je beschermen tegen werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Voor een paar euro per maand extra kun je additioneel bij het afsluiten van je lening jezelf verzekeren zodat je altijd aan je maandelijkse verplichtingen kan voldoen.

Foto: frankieleon via Foter.com / CC BY