Banken vergelijken

Banken vergelijken

Ben  je toe aan een nieuwe hypotheek, lening of misschien een betaalrekening, dan kun je het beste beginnen met vergelijken van banken. Een weloverwogen beslissing is iets waarvan je op termijn profijt hebt.

Vergelijkings websites

Er zijn tal van websites waarop financiële instellingen vergeleken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Consumentenbond. Belangrijk is wel een vergelijking te maken op basis van gelijkwaardigheid. Het heeft bijvoorbeeld geen zin aanbieders van alleen betaalrekeningen te gaan vergelijken met hypotheekverstrekkers. Vooraf zal je een helder kader moeten hebben waarop je wilt gaan vergelijken.

Belangrijke vragen die je misschien hebt kunnen bestaan uit hoeveel je er maandelijks voor kwijt bent, wat voor soort dienstverlening men kent en wat de ervaringen van anderen zijn. Laten we met dit punt beginnen.

Wat zeggen anderen?

Het is goed om te kijken naar ervaringen van anderen. Kijk goed naar recensies over de verschillende financiële organisaties. Onthou echter goed dat dit meningen zijn, geen feiten. Je zou misschien beter kunnen kijken naar onafhankelijke websites.

Dienstverlening

Momenteel zien we de trend dat steeds meer banken ervoor kiezen kantoren te sluiten. In hoeverre neem je er genoegen mee om voor het regelen van financiële zaken naar een andere gemeente toe moet gaan? Is het geen bezwaar voor jou, dan kun je er zelfs voor kiezen om een aanbieder van alleen online diensten te kiezen.

Maandelijkse kosten

Natuurlijk is het goed te kijken naar de maandelijkse kosten voor een bepaald financieel product. Je doet er verstandig aan om dan ook even te kijken naar wát je er precies voor terug krijgt. Zo geven sommige banken nog rente op een betaalrekening (al is dit niet veel meer).

Waar veel mensen op vergelijken is de rente die banken in rekening brengen. Het is afhankelijk van het soort product dat je wilt gaan gebruiken (lenen of sparen) om te kijken naar een gunstige rente. Zo is een lage hypotheekrente fijn, maar een lage spaarrente weer niet.

 

Tips

Naast de eerder genoemde website van de Consumentenbond is Independer een goed alternatief. Bekijk bijvoorbeeld eens deze pagina.

Foto: Foter.com.